Witec overgenomen door Belgische investeringsmaatschappij

Witec, producent van hightechonderdelen voor onder andere de chipindustrie, is overgenomen door De Antwerpse investeringsmaatschappij Gimv.

Tags:

Witec liet weten dat de Belgische investeringsmaatschappij Gimv een meerderheidsbelang in haar bedrijf heeft verworven. Dit moet het snelgroeiende bedrijf, waar het huidige managementteam een ‘aanzienlijk’ minderheidsbelang behoudt, de financiële middelen verstrekken voor verdere groei.

Witec ontstond in 1985 uit een afsplitsing van Philips. Na de management buy-out door Eric Vos (CEO) en Raimon Warta (CTO/CCO) in 2010 transformeerde het Groningse bedrijf van een metaalbewerkingsbedrijf naar een leverancier van hoogtechnologische precisieonderdelen en (sub)systemen en maakte het een snelle groei door. Het bedrijf heeft 130 mensen op de loonlijst en een omzet van rond de 25 miljoen euro.

Witec legt zich toe op de productie van hoogtechnologische precisieonderdelen voor onder meer machinebouwers in de halfgeleider-, de medische en de verpakkingsindustrie.

Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *