India injecteert 15 miljard dollar in halfgeleiders

India investeert 15 miljard dollar in een halfgeleiderfabriek en twee verpakkings- en testfaciliteiten. De fabriek, die over honderd dagen in bedrijf moet zijn, is een joint venture van Powerchip Semiconductor (PSMC) en Tata Electronics.

Tags:
De fabriek bevindt zich in een nieuwe industriële zone in Dholera, in Gujara.

Frank Hong, voorzitter van de in Taiwan gevestigde foundry PSMC: “Er had geen beter moment kunnen zijn voor India om zijn intrede te doen in de halfgeleiderindustrie.”

De fabriek zal chips van 28, 40, 55 en 110 nanometer produceren, met een capaciteit van 50.000 wafers per maand. Deze mainstream maten worden gebruikt in het grootste deel van de chipproductie, waarbij 28 nm het meest geavanceerde knooppunt is dat gebruik maakt van CMOS-transistors in plaats van FinFET-transistors.

“De aankondiging is een duidelijke vooruitgang in de richting van het creëren van een aanwezigheid in de productie van halfgeleiders in India”, zegt Rakesh Kumar, hoogleraar elektrische en computertechniek aan de Universiteit van Illinois. “De keuze voor 28 nm, 40 nm, 55 nm, 90 nm en 110 nm lijkt ook verstandig, omdat het de kosten voor de overheid en de spelers beperkt, die een duidelijk risico nemen.”

Volgens Tata zal de fabriek chips maken voor toepassingen zoals energiebeheer, beeldschermsturing, microcontrollers en krachtige computerlogica. Dit wijst in de richting van producten die de kern vormden van het chiptekort in het pandemietijdperk.

De fabriek bevindt zich in een nieuwe industriële zone in Dholera, in Gujarat. Tata verwacht dat dit direct of indirect zal leiden tot meer dan 20.000 geschoolde banen in de regio.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *