Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze serie is essentieel voor precieze metingen en de betrouwbaarheid van apparatuur. Ze zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de diverse uitdagingen bij het controleren van vloeistofniveaus. Binnen de HCX-lijn zijn diverse modellen te vinden, elk uitgerust met unieke eigenschappen om aan de verschillende behoeften in diverse industriële omgevingen te voldoen.

Afb: HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter

Hoge temperaturen

De HCX-BW-SST is geschikt voor situaties waarin hoge temperaturen een rol spelen, zoals bij het meten van heet water. Dit model is ontwikkeld met een hoogwaardig technopoly1meer dat zorgt voor verbeterde zichtbaarheid en langdurige prestaties, zelfs onder extreme hitte. Daarnaast is de HCX-LT variant uitgerust met een drijfsysteem voor indirecte metingen. Dit is een innovatieve methode om vloeistofniveaus te monitoren zonder rechtstreeks contact met de vloeistof.

Hoge corrosieweerstand

Specifiek voor omgevingen die een hoge corrosieweerstand vereisen, introduceert Elesa+Ganter de HCX-AR-SST en HCX-SST modellen. Deze zijn voorzien van AISI 303 roestvaststalen schroeven en een FKM afdichtring. Dit is ideaal voor situaties waar alcoholische vloeistoffen of een hoge UV-resistentie een rol spelen.

Glasvezelversterkt polyamide

De HCX-AR-VT variant maakt gebruik van schroeven uit glasvezelversterkt polyamide SUPER-technopolymeer en een NBR afdichtring, wat deze geschikt maakt voor diverse toepassingen dankzij de uitstekende prestaties.

Beschermingsframe

Voor extra bescherming tegen mechanische schade biedt de HCX-P variant een beschermingsframe gemaakt van zink legering en transparant technopolymeer. Dit verhoogt de duurzaamheid van het peilglas.

Geautomatiseerde vloeistofniveaumonitoring

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geautomatiseerde vloeistofniveaumonitoring, omvat het assortiment van Elesa+Ganter de HCX-E kolomniveau-indicatoren. Deze zijn uitgerust met een elektrische sensor die het minimale niveau detecteert, waardoor ze ideaal zijn voor geautomatiseerde systemen.

HCX-serie

Elk model binnen de HCX-serie is ontwikkeld met focus op duurzaamheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak, om te voldoen aan de specifieke eisen van onze klanten in verschillende industriële omgevingen.

Benieuwd naar onze oliepeilglazen? Bekijk ons assortiment.