Uitreiking eerste microcredential Manufacturing Engineering door Fontys en Mikrocentrum

Om professionals snel en efficiënt op te leiden voor het vakgebied van Manufacturing Engineering, met focus op de praktijk, ontwikkelden Fontys Hogeschool en Mikrocentrum de Manufacturing Excellence Course. De de eerste ‘microcredential’ is onlangs uitgereikt aan 14 cursisten Operations Management.

logo pilot microcredentials

Deze cursisten zijn professionals bij ASMLdat de pilot van de cursus.

“De uitreiking van deze microcredential is een belangrijke stap vooruit in de manier waarop we leren en certificeren. Het benadrukt het belang van samenwerking tussen de publieke en private sector om te zorgen voor een goed opgeleide en wendbare beroepsbevolking,” aldus Joep Houterman, Voorzitter College van Bestuur Fontys Hogeschool.

Ella Hueting, Directeur Fontys Engineering: “Het moedigt mensen aan om te blijven leren en hun vaardigheden bij te werken om relevant te blijven in een snel veranderende wereld.” Een ander, belangrijk, voordeel van deze opzet is dat het onderwijs op het gebied van manufacturing engineering meegroeit en ontwikkelt, zodat het aansluit op het bedrijfsleven. ASML was de aanjager van de Manufacturing Excellence Course, maar de kennis is ook van toepassing en in te zetten bij andere bedrijven.

Manufacturing Excellence Course

De cursus helpt manufacturing engineers in 4 modules van gemiddeld 5 dagen de principes te begrijpen om een productieomgeving efficiënter te verbeteren: Operationeel management, Supply chain management, Power skills en World class manufacturing (Industry 4.0).

Antoine Keetels, Senior Director TwinScan Factory LAB Operations bij ASML: “Manufacturing engineering draait om vakmanschap, het continu zoeken naar meer efficiëntie en effectiviteit om het productieproces te verbeteren, om te kunnen maken wat de klant graag wil hebben. Dit vraagt om continu leren en bijblijven om tot het beste resultaat te komen, de opzet van deze course benadrukt dat. Daarnaast biedt het kansen voor onze engineers om zich verder te ontwikkelen door theorie en praktijk te combineren en nog trotser kunnen zijn op hun vak.”

Meer informatie

Meer informatie over de cursus geven Mikrocentrum via opleidingen@mikrocentrum.nl en Fontys via htsm@fontys.nl 

Contactgegevens
AdresDe Run 1115
Postcode en plaats
5503 LB Veldhoven
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *