Robotics Design Challenge enthousiasmeert meisjes voor STEM

Om de digitale genderkloof in Europa te helpen verkleinen, heeft Arrow Electronics samengewerkt met Girls Go Circular bij de Robot Design Challenge. De 90 meidenteams uit 19 landen moesten een robot ontwerpen die bijdraagt aan de oplossing van een milieuprobleem)deel. Tijdens de derde Women and Girls in STEM Forum werd aan een team uit Malta de eerste prijs uitgereikt voor een robot, die een rol speelt bij een proces om koolstofdioxide uit de lucht te verwijderen.

De Maltezers verdienden hiermee toegang tot de First Tech Challenge Benelux  crimmage van First Robotics, een STEM-partner van Arrow, die internationale engineeringevenementen organiseert rond het bouwen en programmeren van industriële robots.

Girls Go Circular heeft in drie jaar tijd bijna 40.000 scholieren van 14-19 jaar in heel Europa digitale en ondernemersvaardigheden bijgebracht. Hiermee draagt dit project bij aan de EU-initiatieven binnen de Digital Education Action Plan 2021-2027 en de New European Innovation Agenda om meisjes aan te moedigen te kiezen voor een STEM-studie en -loopbaan.

Bron: Elektro-Data 1 – 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *