Nieuwe opleidingsprovider voor Value Engineering trainingen

Nederland is een opleidingsprovider rijker: de Value Engineering Academy. Deze academie leidt (inter)nationaal opererende professionals in de bouw- en technieksector op tot (certified) value engineer.

Tags:
Screendump website Value Engineering Academy
Screendump website Value Engineering Academy

‘Value engineering’ is een methode om met een multidisciplinair team de meest gewenste verhouding te krijgen tussen kosten, functies en prestaties van een systeem: value for money. Zo’n multidisciplinair team omvat de interne stakeholders, eventueel aangevuld met klanten toeleverancier(s).  Dit kan op de niveaus van subsysteem, systeem of supersysteem, afhankelijk van de aard van de gewenste doelen.

Toepassingsvoorbeelden zijn bijvoorbeeld ‘Design for Competition’ van diepdrukmachines, reverse engineering om (bijna) teloor gegane kennis te expliciteren voor een nieuwe generatie ingenieurs, of om kapitaalintensieve ontwerpen te optimaliseren van bijvoorbeeld sluizencomplexen. Overheden, defensie en commerciële organisaties gebruiken Value Engineering om hun strategische, innovatieve en commerciële doelen te bereiken.

De Value Engineering Academy is opgericht door Value FM, een Nederlands bureau dat onderdeel is van een netwerk van trainers in Duitsland, Azië en de VS. De academie biedt wereldwijd erkende Value Engineering opleidingen aan, van beginnersniveau tot expertniveau. Dit kan met in-house trainingen die op maat zijn gemaakt tot generieke opleidingen; voor individuen tot en met integratie in bestaande ontwerp-managementsystemen.

De opleidingen zijn opgezet volgens de normen van de European Governing Board (standaard EN12973 ) en haar Amerikaanse evenknie Save International. Hiermee speelt de academie in op de groeiende vraag naar gespecialiseerde kennis en vaardigheden in het optimaliseren van projectwaarde zonder in te boeten op kwaliteit of functionaliteit.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *