Telerex wordt partner van InMotion

Telerex kondigt een samenwerking aan met het Helmondse InMotion. Het studententeam van de TU Eindhoven focust op het verduurzamen van de mobiliteit en dan met name tot het snelladen van elektrische voertuigen.

Tags:

“Het geheim van het snelle laden zit in het koelen van de batterij. Door het snelladen komt er veel warmte vrij en Telerex kan hierbij uitstek haar kennis op het gebied van klantspecifieke thermal management uitdagingen delen”, aldus Lex van Huuksloot, Business Development Manager en Key Account Manager Thermal Management bij Telerex.

InMotion ontwikkelt een koeltechnologie op celniveau met als doel ‘Electric Refueling’ mogelijk te maken, wat betekent dat de oplaadtijd van elektrische voertuigen gelijk wordt aan die van benzineauto’s. Deze technologie elimineert de lange wachttijden die nu gepaard gaan met het opladen van elektrische voertuigen. Het studentteam heeft inmiddels een laadtijd bereikt van 3 minuten en 56 seconden.

Het studententeam wil de laadtijd nog verder terugdringen. Hierbij speelt de hulp van partners een belangrijke rol. Telerex zal het team ondersteunen met kennis, ervaring en financiële middelen om zo op lange termijn te helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe batterij.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *