Elektrolyt met koelvloeistof maakt batterijen minder ontvlambaar

Er is een nieuw type oplaadbare lithiumbatterij, op basis van een vloeistof met fluor en een niet-polair oplosmiddel dat gewoonlijk wordt gebruikt in commerciële brandblussers. Dit beperkt het gevaar van thermal runaway.

Persoon springt weg van ontbrandende scooter. Foto: New York City Fire Department

Chinese onderzoekers gebruikten een aangepaste versie van 3M’s Novec 7300 niet-ontvlambare warmteoverdrachts- en koelvloeistof om zelfdovende kalium-ion- en lithium-ionbatterijen te bouwen. De opnieuw ontworpen eenheden werden onderworpen aan spijkerpenetratietests, waarmee werd aangetoond dat ze in staat waren dergelijke schade te weerstaan en het ontstaan van brand te voorkomen.

De gemodificeerde elektrolyt presteerde ook goed over een temperatuurbereik van -80 ° tot 80 ° Celsius, waardoor de warmte effectief van de batterijen werd afgevoerd en eventuele interne branden werden geblust. Kalium-metaalbatterijen uitgerust met de elektrolyt gingen meer dan twaalf maanden mee, terwijl lithium-ioncellen na meer dan 200 keer fietsen een capaciteit van 96% behielden.

Een paper waarin deze niet-vluchtige technologieontwikkeling wordt beschreven, is gepubliceerd in Nature Sustainability.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *