Genomineerden Prins Friso Ingenieursprijs 2024 bekend

De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2024 zijn bekend. Het zijn Pavlina Nanou van TNO-spinoff Torwash, Kim Ragaert, hoogleraar Circular Plastics bij de Universiteit Maastricht en Christoff Heunis, ceo van medische technologiestartup Flux Robotics. Stemmen kan vanaf 13 februari. 

Pavlina Nanou is een van de oprichters van Torwash, dat een proces heeft ontwikkeld om uit rioolslib duurzame chemicaliën, brandstoffen en zelfs meststoffen te winnen. Kim Ragaert doet al jaren onderzoek naar circulaire kunststoffen. Haar onderzoeksgroep is gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Christoff Heunis ontwikkelde als promovendus aan de Universiteit Twente een chirurgische hulprobot, die hij met de startup Flux Robotics heeft doorontwikkeld. 

Op 13 maart wordt de winnaar bekendgemaakt. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Vanaf dinsdag 13 februari staan de profielen van de finalisten online en start de publieksstemming. Stemmen kan tot en met zondag 10 maart. Op basis van de publieksstemming wordt de publiekswinnaar bepaald. Een vakjury bepaalt de uiteindelijke winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs.

KIVI Engineering Student Team Award

Naast de Prins Friso Ingenieursprijs wordt op 13 maart (de Dag van de Ingenieur) ook de KIVI Engineering Student Team Award uitgereikt, voor het beste team van techniekstudenten. De finalisten voor deze award zijn Afterlife van Wageningen UR, Solid van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en team SublimeStone van de Universiteit Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *