Wilo Group wint Microsoft Intelligent Manufacturing Award (MIMA)

Wilo Group heeft de Microsoft Intelligent Manufacturing Award 2024 (Mima) ontvangen voor zijn werknemersassistentie in de Smart Factory. Deze assistentie houdt rekening met de vaardigheden van elke medewerker.

Adaptive Worker Assistance in Smart Factory in Dortmund. Foto: Wilo

De prijs komt van Microsoft Duitsland en de managementconsultants van Roland Berger. Een jury bestond uit vertegenwoordigers uit de industrie en de academische wereld.

De teamleden in de fabriek navigeren door 12.000 productvarianten met heldere, adaptieve instructies, dankzij de montage-ondersteuning. Ze kunnen zo alle varianten in elkaar zetten. Het bijzondere is dat het systeem rekening houdt met ieders persoonlijke ervaring en vaardigheden. Naarmate hun deskundigheid toeneemt, worden de instructies in een compactere vorm weergegeven. De integratie van augmented reality technologie vereenvoudigt de bediening en gebruiksvriendelijkheid.

De oplossingen maken het productieproces efficiënter. Omdat de inwerktijden korter zijn, kan ook sneller worden gereageerd op veranderende behoeften. Die flexibiliteit betekent dat werknemers overal kunnen inspringen, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en service. Ook gaat de verspilling omlaag. “De werknemersassistentie is een voorbeeld van hoe digitalisering tastbare meerwaarde creëert in de industrie – zonder daarbij de mensen te verwaarlozen”, zegt CTO Georg Weber.

President & CEO Oliver Hermeszei: “Digitale transformatie biedt veel kansen. Het is een sleutelfactor die ons helpt de uitdagingen aan te gaan die samenhangen met de grote megatrends van onze tijd. Wij stimuleren deze transformatie proactief. De Mima is een welkome erkenning van ons werk.”

De adaptieve werknemersassistentie wordt binnenkort ook in andere fabrieken ingezet. Hermes:”Het systeem wordt al actief gebruikt in Dortmund. Door dit ook te implementeren in onze andere productievestigingen zetten we stappen in verdere verduurzaming.”

Contactgegevens
AdresRusatiralaan 2
Postcode en plaats
1083 Brussel
Telefoon+32-2-4823333
E-mail
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *