Helen Kardan van ASML naar TNO

Helen Kardan is TNO’s nieuwe Director Science & Technology voor de High Tech Industry unit. Kardan is momenteel Senior Supplier Account Lead, Strategic Sourcing and Procurement bij ASML. Zij zal haar nieuwe rol op zich nemen per 1 juni 2024.

Kardan neemt het stokje over van Christa Hooijer die onlangs is overgestapt naar TNO’s unit Defence, Safety & Security.

Kardan begon haar carrière bij Freescale Semiconductor in Japan en ontwikkelde zich verder in de VS, Europa en Azië. Voordat ze in 2018 bij ASML in dienst trad, werkte ze voor de Technische Universiteit Eindhoven en TNO. Kardan heeft uitgebreide ervaring in verschillende senior leidinggevende functies en brengt waarde aan TNO met haar expertise in groeistrategie en waardeketenbeheer in hightech domeinen zoals semiconductor, medtech en automotive.

Kardan zal bij TNO verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van een topwetenschappelijke en technologische strategie die zich richt op het creëren van baanbrekende innovaties voor TNO’s partners en klanten, met name in Nederland. Dat moet ook de relaties en samenwerkingen met de academische wereld en kennisinstituten versterken. Naast haar rol bij TNO zal Kardan zich blijven inzetten voor ondernemerschap binnen de Nederlandse wetenschappelijke gemeenschap.

Arnaud de Jong, managing director TNO High Tech Industry: “We hechtten we bijzonder belang aan haar marktgerichte high-tech expertise en brede netwerk in het Brainport-ecosysteem, evenals haar internationale focus. Ze heeft een schat aan ervaring in de sector en onderscheidt zich door haar inzet om tastbare resultaten te leveren.”

Kardan: “Ik vind het geweldig om weer deel uit te maken van TNO’s levendige gemeenschap. In mijn rol kijk ik ernaar uit om samen te werken met getalenteerde en deskundige mensen bij TNO en samen met high-tech ecosystemen niet alleen de grenzen van wetenschap en technologie te verleggen, maar ook economische groei te stimuleren en het maatschappelijk welzijn te bevorderen. Het zal een spannende reis worden, gevoed door samenwerking, creativiteit en de gedeelde visie om een betekenisvol verschil te maken in de wereld, ‘Made in the Netherlands’.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *