Excellente ingenieurs gezocht voor Prins Friso Ingenieursprijs 2024

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, KIVI, is op zoek naar ingenieurs die in aanmerking komen voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2024. Nomineren kan tot en met 1 december 2023.

Uit de aanmeldingen worden drie finalisten geselecteerd. De vakjury kiest de uiteindelijke winnaar. Ook is er een publieksprijs die op basis van een online stemming wordt bepaald. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Dag van de Ingenieur op woensdag 13 maart in Den Haag.

Nomineren kan via www.prinsfrisoingenieursprijs.nl.

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt jaarlijks toegekend aan een ingenieur die zich onderscheidt in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap. De prijs draagt de naam van wijlen prins Friso, ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek. Het winnen van de prijs opent deuren, geeft exposure, biedt netwerkmogelijkheden en zorgt voor naamsbekendheid. En dient als inspiratie voor toekomstige ingenieurs.

Jacquelien Scherpen over het winnen van de Prins Friso Ingenieursprijs 2023: “Het heeft aandacht gebracht, optredens en interviews, waarin ik ook het belang van ingenieurs voor de grote transities waar we voor staan onder de aandacht kon brengen. En het feit dat we dat als ingenieurs niet alleen kunnen, maar juist moeten samenwerken met andere disciplines om het beste resultaat te krijgen. Hopelijk inspireert het meer meiden om voor techniek te kiezen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *