Delft Hyperloop wint met zwevende pod

Het studententeam Delft Hyperloop heeft de eerste prijs gewonnen voor het beste hyperloop prototype tijdens de European Hyperloop Week, een internationale hyperloopwedstrijd waar zestien teams vanuit de hele wereld aan deelnamen.

hyperloop pod helios delft

De internationale studentencompetitie European Hyperloop Week vond dit jaar plaats in Delft. Competitie en collaboratie stonden centraal; de week is bedoeld om de implementatie van de hyperloop te versnellen. Hiertoe strijden alle teams in zes subcategorieën en voor 1 hoofdprijs. De ‘Complete pod design award’ wordt uitgereikt aan het team met het beste totale systeem.

De demonstraties van het Delftse, Zwitserse, Spaanse en Duitse team vonden plaats op het terrein van Voestalpine Track Solutions in Hilversum. “Je krijgt per poging slechts 30 minuten om het prototype perfect te presenteren, echt een alles of niets moment”, aldus Patrick Sheppard, team captain van Delft Hyperloop.

Twee kanten op zweven

Bijzonder aan het prototype van Delft, genaamd Helios I, is dat het prototype zweeft onder de rails door middel van magnetische levitatie. Ook wordt het prototype vooruit gestuwd door een magnetische motor. Het magnetisch hangen is nog nooit eerder vertoond door een studententeam. Tijdens demonstraties wilde het Delftse team twee dingen benadrukken: de mogelijkheid om beide kanten op te bewegen en te remmen op de motor en een ‘run’ op hoge snelheid met een noodstop. Dit eerste was meteen succesvol, maar tijdens de tweede run werden de remmen te vroeg geactiveerd. Dat werd echter goedgemaakt in de laatste run. Helios I schoot zwevend over de baan heen en overtuigde daarmee de jury voor de eerste plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *