Amerika heeft nu een kleine Hyperloop of Things (video)

In de Amerikaanse staat Georgia is sinds kort een een kleine Hyperloop of Things actief. Het ondergrondse gerobotiseerde buizenpostsysteem verbindt een winkelcentrum met innovatiecentrum Curiosity Lab. Medewerkers gebruiken het om lunch te laten bezorgen.

Het Amerikaanse logistieke bedrijf Pipedream dat het systeem heeft ontwikkeld, verwacht dat de levering van meer dan 95% van de consumentenproducten er goedkoop, emissievrij en congestievrij mee kan worden bezorgd.

Het systeem bestaat uit bakken voor het vervoeren van de lading en een bovengrondse interface met temperatuurregeling die bestellingen tot 18 kilo kan verwerken. De autonome elektrische robot gaat met 60 km/uur over de ondergrondse infrastructuur, die bestaat uit kant-en-klare buizen die het spoorwegnetwerk vormen en kruispunten heeft die zijn ontworpen voor bochten van 90°. De vraag hoe je dit buizenstelsel in een volgebouwde stad op zijn plek krijgt, wordt niet geadresseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. Helaas heeft de ontwerper hier zo te zien geen rekening gehouden met de europeese verpakkingsnorm die gebaseerd is op de standaardmaat van 40×60 cm dozen en kratten.