De nieuwe Verordening machineproducten – Is nieuw ook beter?

Eindelijk een nieuwe ‘Machinerichtlijn’. Breng je vanaf 14 januari 2027 voor het eerst een machine in de handel binnen de Europese Economische Ruimte of neem je die in gebruik, dan moet je aan de nieuwe Machineverordening 2023/1230 voldoen. De huidige Machinerichtlijn wordt dan vervangen door de verordening. Is nieuw ook beter?

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

In de overwegingen die zijn opgenomen in de verordening staat dat de bepalingen in de verordening ten opzichte van de huidige Machinerichtlijn verbeterd, vereenvoudigd en aangepast moeten zijn aan de behoeften van de markt. Wie wil weten of dat ook zo is, mag het jaarlijkse Safety Event niet missen. Kom daarom 29 november naar 1931 congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch naar de alweer 13e editie van dé kennisdag over machineveiligheid. Bekijk hier het complete programma aan plenaire en parallelsessies en geef uw kennis over machineveiligheid ook een update.

In gesprek

Dennis van Loon, consultant/trainer bij Kader met ruim 15 jaar ervaring in de machinebouw, besturingstechniek en machineveiligheid, gaat op het event in op de belangrijkste wijzigingen op technisch en administratief vlak en de impact. Of de wijzigingen inderdaad als verbetering en vereenvoudiging kunnen worden beschouwd voor uw dagelijkse praktijk – of niet, beoordeelt u uiteindelijk zelf. Luister naar de visie van Kader en Van Loon en ga in gesprek met hem of een van de andere sprekers op het event.

Aanmelden

Het Safety Event heeft plaats op 29 november 2023 in 1931 Congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch van 8.45 uur tot 17.15 uur. De reguliere toegangsprijs bedraagt 175 euro. Geregistreerde abonnees op een van de vakbladtitels van Mybusinessmedia, zoals Aandrijven & Besturen, Constructeur, Vraag & Annbod, Elektrodata en Kunststof & Rubber hebben gratis toegang. Wel vooraf aanmelden. Leden van KIVI betalen 110 euro en studenten en docenten 60 euro. Ga hier direct naar de aanmeldpagina.

Contactgegevens
AdresBoreelplein 70
Postcode en plaats
7411 CG Deventer
Telefoon+31 0570-504300
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. Er wordt melding gemaakt dat de nieuwe machineverordering (EU) 2023/1230 per 1 januari 2027 van kracht wordt.
    Dit is mijns inziens niet correct. Deze is per juni 2023 van kracht, met een overgangstijd van 42 maand.
    M.a.w. vanaf heden mag men al de nieuwe verordering op nieuwe producten toe te passen. vanaf 1-1-2027 is het een must.

    Met vriendelijke groet,
    Marinus Knol