PPA event 2024 in het teken van digitale transitie

Op 25 januari 2024 vind het Productie Proces Automatisering event plaats in het Van der Valk hotel in Vianen. Het seminarprogramma besteedt onder meer aandacht aan tracking & tracing, cybersecurity, autonomous operations en energiemonitoring. Daarbij ligt de focus op de implementatie van de innovatieve automatiseringsoplossingen.

Het Productie Proces Automatisering event biedt kennisoverdracht over de digitale transitie van de productie- en procesindustrie. Daarbij hebben industriële bedrijven in meer of mindere mate te maken met dezelfde uitdagingen, zoals een tekort aan technici, kleinere beschikbaarheid van materialen, hogere (energie)kosten, wens tot verduurzaming en strengere wet- en regelgeving. De uitdagingen zijn groot, maar met deskundige mensen en automatisering kunnen concrete oplossingen worden gerealiseerd, zo blijkt uit de toepassingen op het gebied van tracking & tracing, cybersecurity, autonomous operations, predictive maintenance, standaardisatie, IIoT en energiemonitoring, die tijdens het event worden gepresenteerd. Hieronder stippen we enkele lezingen aan. Ga voor het actuele seminarprogramma naar de website van het event (fhi.nl/productieprocesautomatisering).

RFID

RFID kan helpen bij strengere eisen rond tracking & tracing en de flexibilisering van het productieproces. Aan de hand van deze technologie kan je door verdere automatisering meer inzicht krijgen in grondstoffen en kwaliteitsborging; processen worden soepeler en betrouwbaarder. Turck neemt in hun presentatie de bezoeker mee in de productie en procesautomatisering met RFID. Bedrijven in de productie- en procesindustrie krijgen handvatten om deze technologie uit te nutten in verband met de strengere eisen rond tracking & tracing en de flexibilisering van het productieproces.

Van sensor tot cloud

De noodzaak om te automatiseren wordt gevoeld door de uitdagingen rond vergrijzing, globalisering, stijgende kostprijzen, duurzaamheid en een gebrek aan technisch personeel. Tegelijkertijd zijn oplossingen complex en is de behoefte aan samenwerking in de keten groot. Jumo demonstreert verschillende mogelijkheden om procesdata vanaf het veldniveau te ontsluiten en veilig over te brengen naar de cloud. Waar moet de gebruiker op letten en wat wordt verwacht van leveranciers van automatiseringssystemen voor de industrie? In de presentatie worden voordelen van een ‘sensor to cloud’ oplossing met Single Pair Ethernet getoond. In samenwerkingsverbanden wordt ernaar gestreefd om de beschikbare kennis en ervaring in te zetten om processen efficiënter, gebruiksvriendelijker en duurzamer te maken.

OT-beveiliging in de productie

In een steeds meer gedigitaliseerde en onderling verbonden wereld, wordt de productiesector geconfronteerd met een groeiende urgentie om operationele technologie (OT) effectief te beveiligen. De presentatie van HMS Networks belicht de markttrends en de concrete uitdagingen in de productiesector. Daarnaast komen drijfveren achter de veranderende benaderingen van beveiliging aan de orde, zoals de technologische vooruitgang, wet- en regelgeving en de toenemende erkenning van cybersecurity als een cruciaal bedrijfsaspect. Op basis van kennis hierover kunnen organisaties met een nieuwe manier van denken strategieën implementeren om hun productieomgevingen te beschermen en veerkrachtiger te maken tegen de snel evoluerende dreigingslandschappen.

Contactgegevens
Postbus
Postbus 366
3830 AK LEUSDEN
AdresLeusderend 12
Postcode en plaats
3832 RC Leusden
Telefoon033-4657507
E-mail
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *