NASA kent start-up $ 850.000 toe voor ontwikkeling van opvangzak voor ruimtepuin

Ruimtelogistiekbedrijf TransAstra heeft een contract van NASA gewonnen om zijn technologie voor het vangen van ruimtepuin te ontwikkelen. Het nieuwe contract werd toegekend in het kader van het fase 2 Small Business Innovation Research (SBIR) programma, meldt SpaceNews.

Tags:
Foto: Pixabay

TransAstra kreeg 850.000 dollar om een opblaasbare opvangzak te bouwen en de technologie te testen in een demonstratie op de grond. TransAstra’s ruimtepuinvangzak bouwt voort op technologie die door NASA is ontwikkeld voor de Asteroid Redirect Mission. TransAstra bouwde een kleine opvangzak in 2021 met financiering van NASA Innovative Advanced Concepts. Het nieuwe contract werd toegekend via NASA’s SBIR Ignite programma, dat technologie in een vroeg stadium met potentiële commerciële toepassingen ondersteunt.

Het is ontworpen om het ruimtepuin te omhullen waarna opblaasbare stutten worden gebruikt om de zak te sluiten, zodat een klein ruimtevaartuig het naar een andere baan of terugkeer in de aardatmosfeer kan brengen. TransAstra stelt voor om haar kleine ruimtevaartuig, Worker Bee, te gebruiken om doelen te vangen met behulp van de zaktechnologie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *