KvK Innovatie: de Festivalmagneet (video)

Eskes Cleaning heeft een machine ontwikkeld die krachtig genoeg is om een hobbelig grasland metaalvrij te maken. De ‘Festivalmagneet heeft een werkbreedte van 6 meter en is voorzien van een GPS systeem zodat geen m2 wordt overgeslagen.

Herman Eskes is met zijn bedrijf Eskes Cleaning al jarenlang gespecialiseerd in de schoonmaak van feestterreinen, van klein tot heel groot. In de zomermaanden gaat hij met zijn team de festivals af, in de winter is hij druk met uitdenken van nieuwe technieken. Samen met enkele technisch onderlegde zzp’ers zoekt hij dan naar manieren om zijn machines zo aan te passen dat hij organisatoren nog beter van dienst kan zijn, zo ontwikkelde hij ook al eens een machine voor het opzuigen van bierbekers op grote feestterreinen.

En nu dus de festivalmagneet, waarmee hij is opgenomen in de KvK Innovatie Top 100. De magneten die het werk doen, zitten in stalen bakconstructies, die op wieltjes lopen en de bodem volgen. Met een hefboomconstructie zijn ze omhoog te trekken, waardoor het opgepakte metaal van de onderplaten van de bakken valt. Dé oplossing voor in het grasland, stelt Eskes: “Want in gras heb je heel grote aantrekkingskracht nodig. De varianten die je standaard kunt kopen, hebben een trekkracht van een paar centimeter. Dat is mooi als alles vlak is, maar een weiland is hobbelig.”

Een weiland verhuren voor een evenement kan een leuk extraatje opleveren, maar er kleven ook nadelen aan. Achterblijvend metaal bijvoorbeeld. De oogst van een ronde over de camping na afloop van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde bijvoorbeeld: zeven emmers en een wasteil vol met schroeven, tentharingen, munten en een veelheid aan andersoortige stukken metaal. En dat was alleen nog maar het campingterrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)