Forse uitbreiding voor Brainport Industries Campus

Brainport Industries Campus (BIC) wordt drie keer zo groot. De behoefte aan vestigingslocaties voor de hightech maakindustrie en onderwijsinstellingen groeit. Gemeente Eindhoven en VOF BIC hebben hebben daarom een overeenkomst getekend voor BIC 2. Naar verwachting start de bouw in 2025.

Tags:
Overzichtsrendering BIC 2

BIC 2 (225.000 m2) moet het epicentrum worden van de hightech maakindustrie. Het gaat verder in op het campusconcept van gezamenlijk innoveren, hoogwaardige en gedeelde faciliteiten, toptechnologie, ondernemerschap, leren en ontmoeten op nationaal en internationaal niveau.

Natuur, groen, duurzaamheid en openbare ruimte zijn belangrijke uitgangspunten voor het totale BIC-campusconcept. Het voorlopig ontwerp van BIC 2 kenmerkt zich door stripes, als verspringingen in het gebouw. Dit ontwerp is uiteengezet op basis van het lineaire productieproces van een fabriek. Door deze manier van ontwerpen reageert het gebouw met minimale impact op de beschermde natuur die in het gebied aanwezig is.

“Om de slimste regio te zijn én te blijven moet je flexibel zijn in deze veranderde wereld. Door innovatieve oplossingen en met vernieuwing te komen, creëer je een uniek klimaat dat de concurrentie en innovatiekracht van de bedrijven versterkt. Alleen als je de gebruiker echt begrijpt, kun je het succes duurzaam doorzetten”, aldus Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed, de gedelegeerd campus-/gebiedsontwikkelaar namens VOF BIC.

Het voorlopig ontwerp wordt de komende maanden verder besproken met stakeholders uit het gebied. Ook zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd voor belanghebbenden. Daarna volgt het uitwerken van het definitief ontwerp en start de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan. Hierop volgend zal de bouw naar verwachting starten in 2025.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *