Deze week in Eindhoven: internationale winterschool voor ‘chips van de toekomst’

De Brainportregio wil hoogopgeleid talent aantrekken om ‘chips van de toekomst’ te ontwerpen en fabriceren die steeds meer data aankunnen. Daartoe houden TU/e, ASML, ASM, imec en NXP de eerste Eindhoven-South Korea Future Chips Academy voor zestig toptalenten van drie Zuid-Koreaanse universiteiten (KAIST, SKKU, UNIST) en de TU/e.

Foto: Bart van Overbeeke

De Eindhoven-South Korea Future Chips Academy is het eerste concrete initiatief dat voortkomt uit een recent opgezette samenwerking tussen Nederland en Zuid-Korea op het gebied van talent- en kennisuitwisseling in de halfgeleidersector.

Versterking toppositie

Rector Magnificus Silvia Lenaerts: “Nu overal in de wereld zwaar wordt ingezet op semicon, is het belangrijk dat we er samen – de onderzoeksinstituten, overheden en industrie – voor zorgen dat de Brainportregio een van de meest relevante semicon innovatie-ecosystemen ter wereld is en blijft. Wij als universiteit zullen hier op verschillende manieren aan bijdragen; door onze toppositie in semicon research & development te behouden en te versterken, door bruggen te slaan tussen wetenschap en industrie, en door zeer gewild toptalent op te leiden.”

“We zijn verheugd om medeorganisator te zijn van de Eindhoven-South Korea Future Chips Academy en om te helpen bij het faciliteren van de uitwisseling van talent en kennis in de geavanceerde halfgeleiderindustrie”, aldus ASML President en Chief Executive Officer Peter Wennink. “Al sinds de start van ASML veertig jaar geleden is onze relatie met de academische wereld sterk. Hetzelfde geldt voor onze banden met Korea. Met zijn sterke halfgeleiderindustrie is Korea belangrijk voor ASML. We gaan door met de groei van onze lokale organisatie in Korea en we werken nauw samen met onze klanten.”

Stefan De Gendt, fellow en directeur academische relaties bij imec: “De wereldwijde behoefte aan talent vereist grensoverschrijdende samenwerkingen. In de Eindhoven-South Korea Future Chips Academy werkt imec graag samen met de Technische Universiteit Eindhoven, ASML, ASM en NXP om Nederlandse en Koreaanse studenten kennis te laten maken met toonaangevende halfgeleider R&D en chipfabricageprocessen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *