Wie heeft er nog een geniale Fietsinnovatie?

Wie nog een geniaal idee voor een fietsinnovatie op de plank heeft liggen, kan dit tot 27 januari indienen voor de Fiets Innovatie Award. Voor wie groter denkt: er is ook een Fiets Award.

Tags:
Dick van der Steeg krijgt de prijs in 2022
Dick van der Steeg won vorig jaar

Met de Fiets Innovatie Awards worden nieuwe, innovatieve producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht gebracht van het publiek. Ze worden op 24 februari uitgereikt. Bedrijven kunnen innovaties op het gebied van onderdelen, accessoires, kleding, voeding of andere fietsgerelateerde producten aanmelden via het digitale aanmeldformulier op de website van de Fiets Awards.

Winnaar 2022

Eén van de winnaars van afgelopen jaar was Dick van de Steeg met zijn innovatie op het gebied van het opladen e-bike batterijen. Hij bedacht de Battery-box: een oplossing om accu’s veilig te laden. Het winnen van de awards heeft hem geholpen om zich te kunnen profileren en vertrouwen te wekken bij nieuwe klanten. Van de Steeg: “RAI is een bekende naam met een goede reputatie. De award heeft niet alleen de Battery-box een podium gegeven, maar ook het probleem van brandveiligheid.”

Exposure

De winnaars en genomineerden van de Fiets van het Jaar verkiezingen krijgen een display op een centrale plek op de beursvloer van de E-bike Xperience in de Jaarbeurs op 24, 25 en 26 februari 2023. Ook in de media wordt aandacht gezocht voor de awards. Daarnaast kunnen de deelnemers rekenen op aandacht via de website en social media van de organisatoren.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)

  1. Ik heb geen idee of mijn idee al bestaat, maar ik heb er dus misschien wel 1 [op papier]. De trappers van de fiets zitten op een dynamo, die energie levert aan een accu of direct electriciteit levert aan de electromotor[en[ in het achter of zelfs ook voorwiel [2 wiel aangedreven fiets]. De accu kan uiteraard ook thuis worden opgeladen via het stopcontact of door hem op de standaard te zetten en te gaan fietsen en enkel de accu te vullen en niet te rijden. Zo werkt ie ook nog eens als hometrainer en mogelijk kan hij zelfs energie leveren aan een [Tesla]home-battery. Extra voordeel: je kunt alvast trappen wanneer je bergaf gaat of wind mee hebt voor als je bergop moet of tegen de wind in. Uiteraard is je fiets zo kettingloos, er loopt enkel een kabel naar de wielen

  2. Geachte De Bestuurders van de Fiets Innovatie Awards.
    Naar mijn mening, mijn ideetje moet eerst een patent aanvraag indienen, daarna, komt de publiek.
    Hoogachtend.
    Toan c. Tran