TU Delft kiest campusbreed voor simulatie, data-analyse en HPC van Altair

Geplaatst door Maartje Henket

Altair en TU Delft hebben een meerjarige licentieovereenkomst gesloten waarmee 25.000 studenten en 6000 medewerkers gebruik kunnen maken van een pool van 1 miljoen Altair Units. Deze biedt toegang tot Altair’s oplossingen voor simulaties, data-analyses, AI en high performance computing (HPC).

Tags:

De investering past bij de recente installatie van de nieuwe supercomputer DelftBlue die zorgt voor een groeiende behoefte van studenten en docenten aan meer rekenkracht voor het oplossen van complexe problemen in de fysica, mechanica en dynamica.

“Altair en de TU Delft werken al jarenlang samen om studenten en medewerkers te voorzien van de beste technische oplossingen in de markt, zoals Altair HyperWorks”, zegt Frans Broos, manager Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) en het Delft High Performance Computing Centre (DHPC) van de TU Delft. “Altair’s oplossingen zijn tot nu toe gebruikt voor onderwijs, studentenprojecten en onderzoek op de afdelingen werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Na de installatie van DelftBlue kregen steeds meer studenten en docenten interesse in simulatie. Daarom was het voor ons logisch om een campusbrede licentie af te sluiten die iedereen eenvoudig en betaalbaar toegang geeft tot alle oplossingen van Altair. Bovendien zijn we van plan om vanaf 2023 de Altair-software ook te gaan gebruiken voor onderzoek en onderwijs in onze afdelingen lucht- en ruimtevaart, materiaalkunde en industrieel ontwerp.”

Tags:
Contactgegevens
AdresEupener Strasse 129
Postcode en plaats
50933 Keulen
Meer informatieInformatie aanvragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *