Thales levert radar voor artillerie en luchtverdediging

De Koninklijke Landmacht heeft recent een radar van eigen bodem in gebruik genomen. Thales leverde de GM 200 Multi Missie Radar Compact en trainde het personeel. Met de radar kan defensie op kilometers afstand de vleugels van vogels onderscheiden van de propeller van een drone.

Tags:

De GM 200 MM/C is een van de flexibelste radarsystemen van dit moment. Nederland schaft er minimaal 9 aan en die zouden eind volgend jaar operationeel moeten zijn. De eerste militaire gebruikers hebben hun opleiding bij Thales al achter de rug. De radar stelt de Koninklijke Landmacht in staat om eerder en sneller op dreiging te reageren.

De GM 200 MM/c is op een vaste locatie te plaatsen of op een truck. Hij kan binnen een minuut operationeel zijn en doelen opsporen tot circa 300 kilometer, en verschillende doelen gelijktijdig detecteren, volgen en classificeren. Door de lange ‘time-on-target’ heeft de gebruiker de gelegenheid meer informatie in te winnen over de mogelijke dreiging. Denk aan vijandelijk vuur van mortieren en raketten, maar ook aan vliegtuigen, drones en helikopters. Een volgende stap is om de radar te verbinden met de artilleriesystemen en grondgebonden luchtverdediging.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *