TCPM Ingenieurs en Adviseurs kennispartner van Solar Boat Twente

TCPM Ingenieurs & Adviseurs heeft zich als kennispartner verbonden aan Solar Boat Twente. Het bedrijf met expertises op het gebied van engineering, projectmanagement en industriële veiligheid ondersteunt het studententeam met een financiële bijdrage en met name door het delen van kennis en ervaring.

TCPM Ingenieurs en Adviseurs nieuwe kennispartner van Solar Boat Twente
Vlnr: Jan Hein Swillens (student UT), Nikita de Haan (studente UT), Tom Verveld (adviseur engineering TCPM), Bart Grandiek (manager TCPM Oost) en Thomas Schaap (engineer TCPM)

TCPM heeft 5 kantoren in Nederland en 200 medewerkers. De eerste contacten werden gelegd via Thomas Schaap, engineer bij TCPM en oud-teamlid van Solar Boat Twente. Na verdere verdieping in het project en de toekomstgerichte, duurzame doelstellingen ervan raakte het ingenieurs- en adviesbureau almaar enthousiaster. Begin september toonde een aantal leden van het multidisciplinaire team (UT en Saxion) de zonneboot.

“Zij ontwerpen, bouwen en optimaliseren een duurzame zon-aangedreven boot, dat is natuurlijk een onwijs gave uitdaging”, begint Bart Grandiek, manager van kantoor TCPM Oost, te vertellen. “Alles wat daar op het gebied van techniek alleen al bij komen kijken, spreekt ons erg aan. Maar ook de samenwerking als projectteam en de ontwikkelingen die zij allen doormaken, daar dragen wij graag vanuit onze deskundigheid een steentje aan bij.”

TCPM ondersteunt Solar Boat Twente met een financiële sponsoring en kijkt vooral uit naar de hulp die zij kan bieden op het gebied van engineering en projectmanagement. Directeur Mark Tuinte: “We hebben ze een soort strippenkaart gegeven, hiermee kunnen zij onze expertises naar eigen wens inzetten. Onze senior engineers stellen hun technische kennis ter beschikking en onze projectmanagers helpen met het opzetten en inrichten van de projectorganisatie.”

Kennisdeling is belangrijk binnen TCPM, niet alleen intern zoals bij de TCPM Academy, maar ook met opdrachtgevers en de volgende generatie. “De toewijding waarmee deze studenten aan dit project werken, dat stimuleren wij van harte”, benadrukt Tom Verveld, adviseur engineering bij TCPM.

Het uiteindelijke doel is een succesvolle deelname aan wedstrijden. Maar voor beide partijen is de weg ernaartoe nog veel waardevoller. TCPM kijkt uit naar een leerzaam proces. Tuinte: “Niet alleen voor hun, maar ook voor ons. We verwachten elkaar te inspireren en samen bij te dragen aan duurzame innovaties voor de maritieme sector.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *