PhotonixFAB Consortium klaar voor prototyping

Voortbouwend op het door de Europese Unie (EU) gefinancierde initiatief photonixFAB, hebben de consortiumpartners de eerste stap gezet op weg naar industrialisatie van de Europese silicium fotonica waardeketen door vroegtijdige toegang te bieden tot R&D en kleinschalige productie via technologiepartners.

PhotonixFAB is halverwege 2023 van start gegaan om de positie van Europa op het gebied van silicium fotonica te versterken ‘door de uitzonderlijke waardeketen te promoten’. Het initiatief brengt innovatieve bedrijven en onderzoeksinstellingen samen.

Er is een klantbetrokkenheidsportaal ingericht waar gebruikers de mogelijkheden kunnen verkennen en productontwikkeling vroegtijdig kan beginnen. Gebruikers kunnen er kennismaken met de verschillende mogelijkheden die leden van het photonixFAB-consortium bieden en in contact komen met relevante partners.

Voorbeelden van mogelijkheden:

  • prototyping met betrekking tot SiN via Ligentec en SOI via imec, evenals voor InP-chiplets door samen te werken met Smart Photonics.
  • Phix Photonics Assembly biedt verpakkingskennis voor SiN- en SOI-processen,
  • Vroege technologietoegang voor InP-microtransferdruk op SiN/SOI wordt rechtstreeks geleverd door X-Fab en ondersteund door Smart.
  • PDK’s gebaseerd op Luceda’s Eda-tool zijn beschikbaar via de technologiepartners.

“We zien veel interesse in de op silicium gebaseerde fotonica waardeketen in Europa die photonixFAB vertegenwoordigt. Deze lancering betekent dat we nu open zijn voor zaken en projecten kunnen van start gaan, zodat er geen tijd wordt verspild. Het betekent dat we de betrokkenheidsactiviteiten kunnen versnellen en klanten voor kunnen blijven,” zegt Joni Mellin, Business Line Manager voor Fotonica bij X-FAB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *