Fokker, Philips en Vanderlande zoeken innovatiekracht start-ups en MKB

Innovation & businessbooster SynchUp! heeft drie challenges openge steld. Uitgangspunt zijn vragen van bovengenoemde grootbedrijven naar een (circulair-)technische oplossing voor een bestaand probleem. Mkb’ers en start-ups kunnen hun idee of oplossing indienen en een innovatiecontract verdienen.

Philips, Vanderlande en Fokker zoeken innovatiekracht start-ups en MKB

Voor de ontwikkeling van een pilot is een voucher van 10.000 euro beschikbaar.

De grootbedrijven zijn Philips, Vanderlande en Fokker. Philips zoekt een slimme oplossing om vloeibaar helium uit MRI-scanners ter plaatse te zuiveren en vervolgens te hergebruiken. Vanderlande wil oude transportbanden op een nuttige manier verwaarden en Fokker hoopt via SynchUp! een partner te vinden die hen kan helpen in hun logistieke uitdaging rond vliegtuigstoelen. Drie uitdagende vraagstukken waarvoor de innovatiekracht van mkb’ers en start-ups van harte welkom is.

In SynchUp! worden die partijen overigens niet alleen maar samengebracht. Door intensieve begeleiding en het toepassen van bewezen methodieken, maakt SynchUp! de slagingskansen zo groot mogelijk.

Resultaten

SynchUp! is afgeleid van het BioVoice project dat sinds 2019 challenges openstelde rond biobased/circulaire innovatievraagstukken. Het resultaat tot nu toe: 54 concrete samenwerkingstrajecten tussen grootbedrijven en mkb’ers/start-ups. Die partners zijn nu samen aan de slag, sommige nog naar pilotschaal, andere al richting verdere opschaling.

Deadline 3 november 17:00 uur

De openstellingsperiode van de drie challenges eindigt op 3 november, 17:00u. Voor die tijd kunnen geïnteresseerde mkb’ers en start-ups, maar ook zzp’ers en wetenschappers alle benodigde informatie vinden en hun pitch indienen op de SynchUp! website

Partijen achter SynchUp!

SynchUp! is een initiatief van REWIN West-Brabant. REWIN werkt voor deze challenges samen met Aviolanda, BOM, Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Breda, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, PNO Consultants, Provincie Noord-Brabant en Regio West-Brabant. Doel van de samenwerkende partners: mkb’ers en start-ups serieuze innovatie- en businesskansen bieden, en nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden. Voor een sterkere circulaire economie en tech-sector in de betrokken regio’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

 1. Geachte bestuurders van Synchup.
  Ik heb idee ( patented ) over elektrische generator en elektrische motor.
  IK zoek partner om tot, eerst prototype bouwen, Kan ik ook via Synchup verder gaan tot prototype.
  M.v.g.
  Toan c. Tran
  0627182342
  Tran Solutions b.v.