Superwolken kunnen de aarde koelen. Moet je dat willen? (video)

Atmosfeeronderzoeker Herman Russchenberg van de TU Delft wil het natuurlijke koelende effect van wolken gebruiken om de temperatuur op aarde te laten dalen. Goed idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (6)

  1. Nee, er is geen afkoeling nodig van de aarde.

    Daarbij is het niet goed om chemicaliën de lucht in te spuiten, want op korte termijn lijkt het dan af te koelen, maar op lange termijn krijgen mensen overal klachten van de chemicaliën.

    Zeer slecht idee om dit al te opperen.

    Er is zelfs te weinig Co2 in de lucht, als we onder de grens van 0,03 komen hebben planten zelfs te weinig om goed te kunnen groeien. Dan is een koude omgeving al helemaal funest voor planten.

    Hoe wil je dan mensen nog te eten geven?

  2. Er is geen klimaat crisis, dus hoeven we er nu ook niks aan doen. Daar komt bij dat telkens als mensen iets willen doen om de natuur in toom te houden dat telkens niet lukt en vrijwel altijd op een kleine ramp uit draait. 100 miljoen jaar geleden was de gemiddelde temperatuur 2x zo hoog, er waren toen dinosaurus, de mens leefde toen ook, en CO2 gehalte was toen 7 keer hoger dan nu.

  3. Dit is wel degelijk DE oplossing. In het kort: hij brengt extra zout in de wolken. Het zoute water regent op onze landbouwgronden en moestuinen. Veel planten en beesten gaan dood. De voedselvoorziening neemt zeer sterk af. De mens wordt gedecimeerd. De CO2 uitstoot stopt. De aarde koelt af. Doel bereikt!

  4. De reflectie van de zon, die in het verleden door de sneeuw van de poolgebieden al werden gedaan, kan inderdaad door wolken worden worden opgevangen. We zouden ook El Ninjo, de warme golfstroom kunnen afremmen, door energie uit de oceaanstroming te halen. Ook zou men de noordzee tussen GB en Frankrijk dicht kunnen gooien met een afsluitdijk, waardoor de temperatuur in de noordzee gaat dalen. Er zijn tal van maatregelen te treffen of nog te onderzoeken, om het opwarmen te verminderen