Ongeluk bij onderhoud aan windturbine

Een ingenieur wiens arm werd afgehakt door een windturbine heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn werkgever en krijgt een schadevergoeding die naar verwachting meer dan 1 miljoen euro zal bedragen. De ingenieur was aan het werk in een van de 42 windmolens van het Rentel offshore windpark in de Belgische Noordzee.

Tags:

Tijdens een controle van het mechanisme dat de messen laat draaien, hakte de machine zijn linkerarm af. “Hij dacht dat de remschijf vergrendeld en geïmmobiliseerd was en dat de stroom was uitgeschakeld”, aldus de rechter. “Hij dacht daarom dat het veilig was, maar beide aannames klopten niet.” Andere technici die in de windmolen werkten hadden de stroom aangezet zonder collega’s goed te waarschuwen, oordeelde de rechter.

Na de amputatie klaagde hij zijn werkgever aan bij het Hooggerechtshof. Hij beweerde dat het ongeluk nooit gebeurd zou zijn als hij had geweten dat de krachtbron die de turbine laat draaien niet was uitgeschakeld.

Lees verder op: https://www.hln.be/buitenland/ingenieur-42-die-arm-verloor-door-windturbine-in-belgische-noordzee-krijgt-schadevergoeding-van-meer-dan-1-miljoen-euro~a7b23dba/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *