Offshore For Sure test 5 energieoplossingen op zee

Nederland en Vlaanderen bundelen hun krachten voor de versnelling van de energietransitie op zee. Vijftien partners combineren hun expertise in het project Offshore For Sure om 5 veelbelovende energieoplossingen te testen en de toepasbaarheid in het energiesysteem te vergroten.

silhouet van man met bouwhelm ingevuld met 2 mannen die windmolens en hoogspanningsmasten op zee bekijken

Het consortium gelooft dat deze offshore energieoplossingen zullen bijdragen aan een slimmer, groener en socialer Europa. Bluespring is de initiatiefnemer achter het projectidee Offshore For Sure en treedt op als projectverantwoordelijke.

De doelstelling van het project is het versnellen van de energietransitie op zee en aanjagen van de duurzame blauwe economie in samenwerking met kennisinstellingen, regionale en maatschappelijke organisaties.

Projecten

De vijf demonstratieprojecten zijn innovatieve oplossingen van technologie ontwikkelaars met een track-record en een duidelijk plan voor uitrol op het gebied van getijdenenergie, golfenergie, offshore drijvende zonne-energie en energieopslag:

1.       Golfenergie van Dutch Wave Power

2.       Getijdenenergie van Water2Energy

3.       Offshore solar van Oceans of Energy

4.       Simulering van Energieopslag van Flasc

5.       Intelligent beheer en voorspellend onderhoud van getijdenturbines van Tocardo

Voor hun ontwikkelingen kunnen de technologieontwikkelaars rekenen op de kennis en expertise van partners Bluespring, World Class Maintenance, International Marine & Dredging Consultants, Ecopower, Rijkswaterstaat, Parkwind, Universiteit Gent, Howest, Deftiq en de Zeeuwse Milieufederatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *