AI brouwt bier

Geplaatst op 19 januari 2022 om 12:29 uur
AI brouwt bier
Informaticastudenten van het Australian Institute for Machine Learning (AIML) van de University of Adelaide hebben een neuraal netwerk gecreëerd dat in staat is om bier te leren maken.

In samenwerking met Barossa Valley Brewing creëerde het neurale netwerk van de AIML-studenten een door kunstmatige intelligentie (AI) ontworpen IPA genaamd Rodney AI²PA, ter ere van Rodney Brooks, een Australische robotica-pionier en mede-oprichter van iRobot, de maker van Roomba.

 

Om dit te bereiken, bouwde het AIML-team een ​​dataset van meer dan 260.000 bestaande recepten voor ambachtelijk bier die online beschikbaar waren en gebruikte het om het neurale netwerk te trainen om bier te maken met behulp van die gegevens.

 

Van daaruit ontwikkelde het team ongeveer 200.000 nieuwe recepten en trainde het vervolgens het neurale netwerk om de beste bieren te selecteren en te rangschikken volgens een wiskundige formule die was gemaakt door de onderzoekers die statistieken van originele bierrecepten gebruikten.

 

Als zodanig kon het team variabelen beoordelen en populariteitsbeoordelingen toewijzen aan elk van de recepten, die elk ongeveer 60 gegevenspunten bevatten, inclusief ingrediënten en hoeveelheden, en specifieke procesinformatie zoals hoe om te gaan met de hop, gistfermentatietemperatuur, kooktijden en voorspellende indicatoren voor bitterheid, kleur en alcoholgehalte.

 

De Rodney AI²PA van het Australische Barossa Valley Brewing zal naar verwachting vanaf januari 2022 voor beperkte verkoop beschikbaar zijn.

 
© Engineersonline.nl