Mendix benoemt Nederlander Raymond Kok tot CEO

Mendix, onderdeel van Siemens en werkzaam op het gebied van low-code softwareontwikkeling, heeft de Nederlander Raymond Kok tot CEO benoemd. Kok volgt Tim Srock op. Hij komt van Siemens Digital Industries, waar hij Senior Vice President was van de ontwikkeling van het Siemens Xcelerator-platform. 

Tijdens zijn 22-jarige carrière bij Siemens heeft Kok onder andere de Software-as-a-Service transitie begeleid en de Industrial IoT platformdivisie geleid en zorggedragen voor de integratie daarvan met digitale productie. Ook heeft hij de unified services voor Siemens Xcelerator opgezet.

Kok is al vele jaren enthousiast over het low-code platform. Bij Siemens was hij een van de early adopters van deze technologie en specifiek van Mendix. Hij nam deel aan de eerste gesprekken tussen de twee organisaties, die uiteindelijk resulteerden in de overname van Mendix door Siemens Digital Industries, in 2018.

“Het basisprincipe van Mendix – het overbruggen van de kloof tussen business, software en IT – is nog net zo belangrijk als bijna 20 jaar geleden, toen Mendix werd opgericht. Zorgen dat de business en IT gedurende de gehele softwareontwikkelings-levenscyclus binnen hetzelfde platform met elkaar kunnen samenwerken, is een belangrijk onderscheidend aspect van Mendix. De digitalisering van elke onderneming vereist wendbaarheid, snelheid en toegang tot de beste technologie in alle deelnemende organisaties. Als marktleider op het gebied van enterprise low-code is Mendix hier absoluut een belangrijk onderdeel van”, zegt Kok.

Productiviteit

“Productiviteit is misschien niet een kreet die je snel als de kop van een artikel zult zien, maar het is wel cruciaal. De basis van digitalisering in iedere organisatie is mensen helpen om productiever te zijn. Productiviteit betekent dat mensen niet vastzitten aan repetitief werk dat weinig toegevoegde waarde biedt en aan ouderwetse besluitvormingsprocessen. Het betekent dat ze niet telkens dezelfde problemen moeten oplossen. In een productieve onderneming, waar business en IT met elkaar samenwerken, is ruimte voor creatief denken en innovatie en om ambitieuze digitale innovatiedoelen te verwezenlijken. Software bouwen met Mendix verhoogt de productiviteit van elke onderneming en legt de focus op innovatie.”

Kok’s ervaring moet helpen om Mendix’ positie te verstevigen als hét low-code platform voor het oplossen van complexe uitdagingen in enterprise softwareontwikkeling. Hij moet ook zorgen voor een goede integratie van Mendix met de rest van Siemens’ softwareportfolio, betere integratie en connectiviteit met de andere technologieën in het Siemens Xcelerator-platform en klanten helpen om optimaal te profiteren van deze synergie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *