Koreaanse specialist in lascobots wil via Nederland Europa veroveren

In Zuid-Korea behoort RB-Weld volgens eigen zeggen tot de absolute marktleiders op het gebied van lascobottechnologie. Nu wil men dat succes kopiëren naar Europa en heeft het bedrijf een vestiging geopend in ons land.

Tags:
Can Berk Sansoy, managing director van RB-Weld. Foto: Jerom Rozendaal

Door: Jerom Rozendaal

Vanuit Nederland wil RB-Weld de Europese markt veroveren. Deelname op de Metavak-beurs vormt onderdeel van het oriëntatieproces. De Koreaanse cobotspecialist werd in Gorinchem vergezeld door Wils Welding uit Lexmond.  “Dat is onze vertegenwoordiger in Nederland”, vertelt Can Berk Sansoy, managing director van RB-Weld in Europa. Voor de Belgische markt is gekozen voor Lastek in Herentals voor nieuw materiaal en Welding company in Schelle voor verhuur.

RB-Weld specialiseert zich in de technologie voor cobotlassen: de ring met technologie, de software en de control box. “Wij helpen onze dealers om systeemintegrators te worden”, vervolgt Sansoy, die inmiddels met partners uit verschillende Europese landen in gesprek is. “We hebben inmiddels ook een dealer in Turkije en zijn in gesprek met Spaanse en Engelse dealers.”

Uniek met laserlascobot

Het Koreaanse bedrijf specialiseert in een drietal technieken, te weten: cobotslijpen, cobotlassen en cobotlaserlassen. Op de beurs stonden vooral de laatste twee technieken in de schijnwerpers door de opstelling van de RB-MIG (cobotlasmachine) en een RB-laser (een cobotfiberlaserlasmachine). 

Met de laserlasmachine wil RB-Weld marktaandeel afsnoepen van de leveranciers van TIG lasmachines. Laserlasmachines kennen de laatste jaren een opmerkelijke opmars in Europa en Nederland, maar met een cobotvariant is RB-Weld voorloper.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *