Imec gaat intensiever samenwerken met Amerikaanse universiteiten

De Amerikaanse Purdue University en Michigan University gaan intensiever samenwerken met imec. De Amerikaanse partners willen hun onderzoek naar chiptechnologie verder vormgeven; imec verwacht strategisch onderzoeksvoordeel.   

Tags:
Foto: imec

“Dankzij deze samenwerkingsakkoorden kunnen Purdue en Michigan voortbouwen op vier decennia chiponderzoek”, zegt Luc Van den hove, CEO van imec. “Maar ook voor imec zijn de opportuniteiten interessant – niet in het minst omdat deze activiteiten volledig aansluiten bij onze bestaande strategische prioriteiten. Bovendien brengen we, door ons lokaal met onze Amerikaanse onderzoekspartners te verankeren, heel wat extra kennis aan boord waarmee het wereldwijd microchipecosysteem dat imec bij mekaar brengt, zijn voordeel kan doen.” 

Nieuwe materialen

Op de campus van Purdue University (Indiana) wordt een gezamenlijk R&D-lab geopend. Een team van imec- en Purdue-onderzoekers zal er nieuwe materialen ontwikkelen die de basis moeten leggen voor de volgende generaties rekenchips; kennis die ook zal worden gebruikt om meer duurzame chiptechnologie te ontwikkelen. 

Bij de Universiteit van Michigan zal de focus liggen op de ontwikkeling van halfgeleidermaterialen en chiparchitecturen die in de eerste plaats de automotive sector ten goede komen. 

Dit zijn imec’s volgende stappen in het uitbreiden van zijn samenwerkingen met de academische wereld in de VS als aanvulling op de activiteiten in Florida.

Tags:
Contactgegevens
AdresKapeldreef 75
Postcode en plaats
3001 Leuven
Telefoon+32-16-281211
E-mail
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *