Hoe de humanoïde robot H1 wordt getrapt en blijft lopen (video)

Het Chinese robotbedrijf Unitree upgradet zijn humanoïde robot H1, die het ”s werelds krachtigste humanoïde robot voor algemene doeleinden’ noemt, ‘met zijn geavanceerde ‘aandrijflijn [die] het hoogste niveau van snelheid, kracht, manoeuvreerbaarheid en flexibiliteit biedt’, aldus de website van Unitree.

Tags:

De humanoïde H1-robot van het bedrijf heeft een hoogte van ongeveer 71 inch (1800 mm), weegt ongeveer 100 lbs (47 kg) en is voorzien van een intern ontwikkelde gewrichtsmotor en tandwieloverbrenging met hoog koppel van Unitree. De humanoïde robot beschikt ook over een batterij van 15 Ah met een capaciteit van 0,863 kWh.

Qua zicht is de robot voorzien van een 3D Lidar sensor en een dieptecamera. De beengewrichten bieden 5 vrijheidsgraden (DOF), terwijl de armen 4 DOF hebben. Opvallend is de afwezigheid van handen. Het bedrijf zinspeelt echter op een aanstaande introductie van handen voor de robot.

H1 heeft een loopsnelheid die vergelijkbaar is met die van mensen met een snelheid van 5,6 km/u. In de promotievideo wordt een ingenieur van Unitree afgebeeld die probeert de beweging van de H1 te verstoren door hem te schoppen terwijl hij over straat slentert. Deze inspanningen blijken echter zinloos, omdat de robot bij elke verstoring consequent zijn evenwicht herwint.

Bovendien demonstreert de Unitree H1-robot, met een piekkoppel van 360 Nm op de knieën, autonome loop- en hardloopmogelijkheden op veeleisende terreinen en ingewikkelde omgevingen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)