Heleon Group verwerft meerderheidsbelang in Spin Pompen 

Heleon Group (Middelharnis) heeft een meerderheidsbelang verworven in Spin Pompen in Assen. Spin blijft zelfstandig opereren.  Voor Heleon betekent de overname versterking als leverancier van rvs-onderdelen en procesapparatuur voor de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.  

Na overnames van onder andere het Belgische PMA en Gillain & Co en het Nederlandse Holstaal (nu Heleon Food), leidt de overname van Spin Pompen er volgens CEO Jan Timmer toe dat de marktpositie, het productportfolio en de expertise van Heleon Group verder groeit. “Als gespecialiseerde leverancier van hygiënisch procescomponenten waaronder buizen, leidingcomponenten, afsluiters, slangen en pompen vult de kennis en het assortiment van Spin Pompen het aanbod van Heleon Group perfect aan.” Spin Pompen, opgericht in 2003, levert een breed scala aan hoogwaardige hygiënische verdringerpompen aan de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. 

Autonomie

Heleon Group verwerft een belang van 70% in het bedrijf, dat een omzet heeft van 6-7 miljoen euro en werkgelegenheid biedt aan 10 medewerkers. Heleon Group neemt de aandelen over van huidige eigenaren Emile Koster en Dick Kieneker, die als minderheidsaandeelhouders voor de lange termijn aan het bedrijf verbonden blijven. Samen met het bestaande managementteam blijven zij actief betrokken bij de verdere groei en professionalisering van de organisatie. “Met de komst van Heleon Group gaan we een nieuwe fase in waar ik erg naar uitkijk”, aldus Koster. “Beide bedrijven hebben sterk op elkaar lijkende culturen. Directie en medewerkers van zowel Heleon Group als Spin Pompen zijn afkomstig uit het vak en spreken elkaars taal.” 

Toegewijde technici

Succes in het verleden en in de toekomst ligt volgens Koster niet alleen in de techniek, maar in toegewijde technici die de essentie van hygiënische processen begrijpen. “Voor de toekomst is het belangrijk dat dit kennispeil hoog blijft. Dit is de basis van onze identiteit en waar wij onze positie in de markt aan te danken hebben. De synergie van ons bedrijf met de andere bedrijven binnen Heleon Group staat garant voor een krachtig kennisplatform en een grote speler in de markt van high-end procescomponenten. De gedeelde toewijding aan kwaliteit, service en innovatie zal ongetwijfeld bijdragen aan gezamenlijk succes en voldoen aan de behoeften van opdrachtgevers wereldwijd.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *