Faulhaber opent cleanroom voor medische aandrijvingen

Faulhaber heeft bij zijn hoofdkantoor een cleanroom geopend om producten te maken voor medische technologie en voor de farmaceutische industrie. De productie zal medio volgend jaar van start gaan.

Faulhaber heeft de cleanroom geïnstalleerd omdat het de markt voor medische technologie beschouwt als een toekomstindustrie. Hij heeft een oppervlak van 125 m², waarvan 90 m² puur is gereserveerd voor de productie, omringd door luchtsluizen voor personeel en materiaal om te garanderen dat de cleanroomomstandigheden gehandhaafd blijven. Hoofd Safety, Facility & Maintenance Andreas Melzer: “Onze cleanroom is gecertificeerd volgens ISO-klasse 7. Dat betekent dat de toegestane concentratie van deeltjes in de lucht beperkt is, net als microbiologische contaminatie van de lucht.” Dit reinheidsniveau wordt bereikt door de lucht 25 keer per uur te verversen, wat betekent dat de lucht ongeveer iedere tweeënhalve minuut volledig wordt vervangen. Ter vergelijking: in andere productieruimtes zonder cleanroomomstandigheden wordt de lucht drie of vier keer per uur vervangen.

Het projectteam had zeven maanden nodig om de ruimte op te zetten. De bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd achter een muur, die de lopende productie beschermde tegen indringend stof. Dankzij de modulaire opbouw is een toekomstige uitbreiding van de productiecapaciteit op dit gebied mogelijk.

De toevoeging betekent een toename in de productiecapaciteit. De vestiging had al sinds 2021 een cleanroomtent voor producten voor de halfgeleiderindustrie. Melzer: “Maar de eerste permanente cleanroom op deze locatie is iets heel nieuws, en bijzonder opwindend voor ons.”

Contactgegevens
AdresHigh Tech Campus 9
Postcode en plaats
5656 AE Eindhoven
Telefoon+31 40 8515540
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *