Er is een zeppelin in aantocht (video)

Het bedrijf Euro Airship heeft een heuse zeppelin in de maak. Het verwacht in 2026 zijn ‘maiden flight’ te kunnen maken.

Solar Airship One zal overdag uitsluitend worden aangedreven door zonne-energie en ‘s nachts door brandstofcellen op waterstof.

Het 151 meter lange luchtschip heeft een helium expansievolume van 53.000 m3 in 15 opslageenheden en is bedekt met 4.800 m2 zonnefolie. Overtollige zonne-energie die overdag wordt geoogst, zal ‘s nachts worden gebruikt om elektrolysesystemen aan te drijven en waterstof te produceren voor gebruik in brandstofcellen. De ontwerpers voorspellen dat Solar Airship One 80% minder brandstof verbruikt en kooldioxide uitstoot dan conventionele vliegtuigen.

Tijdens de eerste vlucht zal het Solar Ship in 20 dagen rond de evenaar vliegen, zo’n 40.000 kilometer, op een gemiddelde hoogte van 6.000 meter. Daarna wil Euro Airship een volledige typecertificering nastreven. Het is een samenwerking aangegaan met Capgemini Engineering voor de ontwerp- en productiefase. Als onderdeel van de samenwerking zal Capgemini een digitale tweeling van het luchtschip maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *