Eerste patiënt krijgt implantaat tegen hoofdpijn

De Nederlandse startup Salvia BioElectronics heeft voor het eerst een patiënt geïmplanteerd met hun papierdunne bio-elektronische folies tegen ernstige migraine. Met succes: de eerste patiënt ervaart onmiddellijk verbeteringen in het aantal en de intensiteit van migraine- en clusterhoofdpijnaanvallen.

Tags:
Het bedrijf ontwikkelt bio-elektronische folies die zich aanpassen aan de anatomie van het hoofd, wat een oplossing biedt voor neuromodulatie. Founders Wim Pollet, Daniel Schobben en Hubert Martens

Salvia BioElectronics, gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven, is opgericht in 2017 door internationale experts op het gebied van neuromodulatie. Sindsdien bouwt het team aan een effectieve, veilige en toegankelijke neuromodulatiemethode om chronische migraine te bestrijden.

“We herstellen het evenwicht in de hersenen”, zegt Wim Pollet, Chief Medical Officer van Salvia. “Migraine en clusterhoofdpijn worden gekenmerkt door overgevoeligheid van het zenuwstelsel. Onze oplossing is erop gericht het evenwicht van het zenuwstelsel te herstellen door zachte, elektrische stimulansen af te geven via een papierdunne folie om aanvallen van migraine en clusterhoofdpijn te verminderen.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *