Altair maakt simulatiesoftware voor de elektronica 25x sneller

Met zijn simulatiesoftware SimSolid voor elektronica belooft Altair ongeëvenaarde snelheid, gebruiksgemak en precisie’ bij het verkennen van multi-fysische scenario’s, van chips en PCB’s tot volledige systeemontwerpen.

CEO James Scapa: “Terwijl de elektronica-sector voortdurend de grenzen van complexiteit en miniaturisatie verlegt, hebben ingenieurs geworsteld met simulatietools die vaak detail opofferen voor snelheid. Altair SimSolid beoogt ingenieurs in staat te stellen de complexe details van PCB’s en IC’s vast te leggen zonder hun toevlucht te nemen tot vereenvoudigingen.”

Door de noodzaak voor geometrische vereenvoudiging en meshing te elimineren, twee traditioneel arbeidsintensieve taken in eindige-elementenanalyse, is het systeem volgens de makers tot 25 keer sneller geworden, terwijl het moeiteloos complexe assemblages aankan.

De release, gepland voor Q2 2024, zal aanvankelijk structurele en thermische analyse ondersteunen voor PCB’s en IC’s; volledige elektromagnetische analyse volgt in latere updates.

Meshless

Een van de opvallende kenmerken van Altair SimSolid is zijn meshless technologie, die het genereren van meshes overbodig maakt. Scapa: “Dit stelt gebruikers in staat om uitdagingen zoals signaalintegriteit, vermogensintegriteit en elektromagnetische compatibiliteit/interferentie met ongekende efficiëntie aan te pakken. De naadloze schaalbaarheid van meters tot nanometers zorgt dat elk detail nauwkeurig wordt vastgelegd, wat leidt tot een snellere tijd tot resultaten en de mogelijkheid om zelfs de meest complexe elektromagnetische problemen op te lossen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *