CES-winnaar Avular verhuist naar Eindhoven

Geplaatst door Maartje Henket

In het najaar van 2023 verhuist Avular naar het voormalig glaslaboratorium op Strijp-T in hartje Eindhoven. Tegen 2030 wil het bedrijf in mobiele robotica meer dan een miljoen door hen aangedreven robots te hebben rijden en vliegen. De ambitie van het bedrijf is met ’s werelds robotgiganten mee te doen.

Tags:
Met in huis mobiele robots, drones en software wil Avular de wereld veroveren

Avular stelt anderen in staat om nieuwe mobiele robots te bouwen, zoals autonome drones en rovers. Ze ontwikkelden een modulair robot-‘brein’ samen met verschillende voorgeconfigureerde modulaire robotplatforms waarop elke functionaliteit kan worden gemonteerd. Vorig jaar kreeg de scale-up hiervoor een CES-Award.

Een nieuw hoofdkantoor verhuist Avular naar het voormalig glaslaboratorium op Strijp-T in hartje Eindhoven. Het is de volgende stap om verder op te schalen en aan de marktvraag te voldoen. De verhuizing is gepland voor dit najaar.

Koploper

Om koploper in Europa te worden, bouwt het in 2014 opgerichte bedrijf een veelzijdig productportfolio met eigen autonomie -software, die gebruikmaakt van onder andere ‘world modeling’, AI en algoritmes voor robotgedrag. Drones en rijdende robots worden ‘from scratch’, als geïntegreerde producten, ontworpen. Door dit volledig in huis te doen, is er volledige controle over elke stap van het proces. Waar ooit vloeibaar glas stroomde op Strijp-S, vliegen nu drones in Europa’s grootste indoor drone testkooi (1800 m3), terwijl rijdende robots zowel binnen als buiten getest worden. In het nieuwe onderkomen beschikt het bedrijf straks over met voldoende ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe robots en het groeiende team (6500 m2).

Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *