AIR gaat samen met Nidec een eVTOL-motor ontwikkelen (video)

Het Israëlische AIR gaat met Nidec de motor te ontwikkelen voor het productiemodel van AIR’s tweezits eVTOL (electric vertical takeoff and landing) AIR ONE. De twee bedrijven zullen een motor ontwerpen en ontwikkelen die specifiek bedoeld is voor reizen van maximaal 100 mijl per acculading, zoals de AIR ONE die mogelijk moet maken.

“We zijn verheugd om Nidec‘s motorexpertise en wereldwijde productiemogelijkheden samen te voegen met AIR’s revolutionaire eVTOL om geavanceerde motormogelijkheden te leveren aan de individuele consument die wil vliegen”, aldus Vincent Braley, ceo van Nidec Aerospace. De ontwikkeling wordt financieel ondersteund door het het BIRD Energy programma van de BIRD Foundation (Israel-U.S Binational Industrial R&D Foundation). Dit programma ondersteunt de samenwerking tussen de VS en Israël op het gebied van schone energie.

Meer dan 1000 besteld

Elke AIR ONE wordt uitgerust met acht (elektro)motoren, Alle motoren worden gebruikt bij een vlucht, maar het toestel kan prima vliegen met vier motoren. De speciaal voor eVTOL-toestellen te ontwikkelen motor zal niet alleen voor testvluchten met de AIR ONE worden gebruikt maar ook in de productietoestellen. Hiervan zijn er inmiddels op voorhand al meer dan 1000 besteld, laat AIR weten. Op de website van het bedrijf AIR is te zien dat uit Nederland een order is binnengekomen. Als de kaart echt accuraat is, woont die klant in het Zuid-Hollandse Noordeinde. Hij of zij zal wel nog even moeten wachten tot het toestel is gecertificeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *