Hoe kies je als CAD-gebruiker een workstation?

Wie het maximale wil halen uit CAD-applicaties zoals SolidWorks en AutoCAD kan zo maar een nieuw werkstation nodig hebben. Lenovo legt de ontwerpprincipes achter hun werkstations uit. En waarom het als gebruiker belangrijk is meteen voor een goed ontwerp te gaan.

Tags:
Lenovo-werkstations zijn gecertificeerd door Dassault Systèmes dat SolidWorks-software ontwikkelt, en Autodesk dat hetzelfde doet met AutoCAD en AutoCAD LT.

Door: Lenovo

Computer-aided design (CAD) is het proces van het maken, wijzigen, analyseren en optimaliseren van digitale modellen van fysieke objecten of systemen. CAD-gebruikers hebben krachtige en betrouwbare werkstations nodig die complexe en veeleisende taken aankunnen, zoals rendering, simulatie en animatie. Lenovo, heeft een reeks producten ontwikkeld die voldoen aan de behoeften en voorkeuren van CAD-gebruikers.

Ken je werklast

De eerste stap bij de keuze voor een werkstation is begrijpen waarvoor je het werkstation gaat gebruiken. Als je CAD gaat gebruiken voor het maken van 2D-tekeningen of kleine 3D-modellen, dan heb je misschien niet zo’n hoog gespecificeerde machine nodig als iemand die CAD gaat gebruiken voor grote 3D-modellen.

Welke andere software/programma’s heb je nodig?

Als je behalve CAD nog andere software gebruikt, zoals renderprogramma’s of simulatiesoftware, is het belangrijk om een werkstation te kiezen dat deze programma’s efficiënt kan draaien.

Als je behalve CAD nog andere software gebruikt, zoals renderprogramma’s of simulatiesoftware, moet een werkstation die programma’s wel efficiënt kunnen draaien.

Veel schijfruimte

CAD-programma’s kunnen veel schijfruimte in beslag nemen. Daarom is het belangrijk om een werkstation te kiezen met veel schijfruimte om grote datasets, puntenwolken en 3D-modellen op te slaan en andere software-installaties te kunnen uitvoeren.

Hoogwaardige grafische kaart

CAD kan grafisch zeer intensief zijn, dus is het zinvol om een werkstation met een high-end grafische kaart te selecteren voor de beste prestaties.

Juiste CPU- en RAM- specificaties

Bij het kiezen van CPU- en RAM-specificaties zijn er veel dingen om rekening mee te houden, afhankelijk van de software die je gebruikt en de eisen van je werklast. Beide zijn even belangrijk. De een vult de als het gaat om de algemene prestaties.

Hardware-ondersteuning

Een van de belangrijkste ontwerpprincipes die Lenovo volgt, is het bieden van superieure en betrouwbare hardware-ondersteuning voor SolidWorks, AutoCAD en AutoCAD LT, CAD-software voor algemeen gebruik. De programma’s worden veel gebruikt door architecten, ingenieurs, ontwerpers en tekenaars om 2D- en 3D-tekeningen van verschillende objecten en systemen te maken. Lenovo-werkstations zijn gecertificeerd door Dassault Systèmes dat SolidWorks-software ontwikkelt, en Autodesk dat hetzelfde doet met AutoCAD en AutoCAD LT. Hierdoor zijn optimale prestaties en compatibiliteit met deze softwaretoepassingen gegarandeerd.

Eén ding duidelijk

Maar laat één ding duidelijk zijn. Een snelle en krachtige computer compenseert een slecht ontwerpprincipe NIET. Dus blijf weg van de gamer-pc’s en zelfbouw semiprofessionele modellen die je bij je plaatselijke computerverkoper vindt. Overweeg in plaats daarvan een Lenovo-werkstation met een high-end processor, een professionele grafische kaart, veel geheugen en opslagapparaten die de intensieve werklast van CAD-gebruik aankunnen.

De Lenovo ThinkStation P620 is bijvoorbeeld het eerste werkstation in de wereld met AMD Ryzen Threadripper PRO-processoren, die tot 64 cores en 128 threads aan verwerkingscapaciteit bieden. De Lenovo ThinkPad P1 Gen 6 is een mobiel werkstation dat is uitgerust met professionele NVIDIA RTX grafische kaarten – niet te verwarren met gewone GeForce-consumentenkaarten – die zijn ontworpen voor professionele toepassingen zoals CAD. Lenovo-werkstations ondersteunen ook ECC (error-correcting code)-geheugen, dat fouten door datacorruptie kan detecteren en corrigeren die kunnen leiden tot crashes of haperingen in CAD software.

Towers en mobiele werkstations

Een ander ontwerpprincipe dat Lenovo volgt is het aanbieden van tower-modellen en mobiele werkstations ,die voldoen aan de verschillende behoeften en voorkeuren van CAD-gebruikers. Sommige CAD-gebruikers geven misschien de voorkeur aan tower-werkstation, die meer uitbreidings- en aanpassingsmogelijkheden en flexibiliteit bieden. Anderen geven misschien de voorkeur aan mobiele werkstations die eenvoudig mee te nemen zijn en mobiliteit en gemak bieden. Lenovo heeft verschillende producten voor beide soorten CAD-gebruikers.

Wie voor een tower gaat, kan kiezen voor de  Lenovo de ThinkStation P-serie, met modellen zoals de ThinkStation P620, de ThinkStation P3 en de ThinkStation P5. Deze modellen zijn ontworpen om uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid te leveren voor CAD-gebruikers. Ze zijn ook voorzien van toegang zonder gereedschap, modulaire componenten en flexibele configuraties waarmee gebruikers hun werkstations gemakkelijk kunnen upgraden of aanpassen aan hun behoeften.

Voor gebruikers van mobiele werkstations heeft Lenovo de ThinkPad P-serie, met modellen zoals de ThinkPad P1 Gen 6, de ThinkPad P16 Gen 2 en de ThinkPad P16v Gen 1. Deze modellen zijn ontworpen om krachtige prestaties, duurzaamheid en veiligheid te leveren voor CAD-gebruikers onderweg. De P1 en de P16v zijn ook nog eens dun en licht, hebben een lange batterijlevensduur en een snelle oplaadtechnologie. Gebruikers kunnen overal werken zonder dat dit ten koste gaat van hun productiviteit.

Innovatieve functies en oplossingen

Een derde ontwerpprincipe dat Lenovo volgt, is het leveren van innovatieve functies en oplossingen die de gebruikerservaring en efficiëntie van CAD-gebruikers verbeteren. De werkstations van Lenovo zijn uitgerust met verschillende functies en oplossingen die CAD-gebruikers kunnen helpen om hun workflow, prestaties en creativiteit te verbeteren, zoals:

  • de  Lenovo Performance Tuner – een softwaretoepassing waarmee gebruikers de prestaties van hun werkstation kunnen optimaliseren door systeeminstellingen aan te passen, bronnen toe te wijzen, het gebruik te controleren en profielen toe te passen voor specifieke toepassingen zoals AutoCAD;
  • Lenovo ThinkVision-monitoren met een hoge resolutie, een breed kleurengamma, een ergonomisch ontwerp en aansluitmogelijkheden voor CAD-gebruikers. Sommige modellen ondersteunen ook ‘touch’- of pen-invoer voor meer intuïtieve interactie met CAD-software;
  • Lenovo VR Ready-werkstations die gecertificeerd zijn door NVIDIA om virtual reality (VR) toepassingen zoals Autodesk VRED of Autodesk Revit Live te ondersteunen. VR kan CAD-gebruikers in staat stellen om meeslepende simulaties of visualisaties van hun ontwerpen te maken in een realistische omgeving.
Lenovo VR Ready-werkstations zijn gecertificeerd door NVIDIA voor virtual reality (VR)-toepassingen

Samenvatting

Lenovo is toonaangevend in het ontwerp van werkstations voor CAD-gebruikers. De werkstations van bieden superieure en betrouwbare hardware-ondersteuning voor SolidWorks, AutoCAD en AutoCAD LT. De towers en mobiele werkstations voldoen aan de verschillende behoeften en voorkeuren van CAD-gebruikers. Bovendien bieden ze innovatieve functies en oplossingen die de gebruikerservaring en efficiëntie van CAD-gebruikers verbeteren. Lenovo-werkstations zijn ideaal voor CAD-gebruikers die in hun werk optimale resultaten willen bereiken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *