‘87% bedrijventerreinen loopt risico op wateroverlast’

Tegenwoordig loopt de gemiddelde temperatuur op bedrijventerreinen op zomerse dagen op tot boven de 40 graden en van de 3.500 bedrijventerreinen in Nederland is 87 procent risicogebied voor wateroverlast met nadelige gevolgen voor bedrijfsprocessen’, zo stelt Stichting Stimular, ‘Werkplaats voor duurzaam ondernemen’. ‘Een biodivers bedrijfsterrein biedt uitkomst omdat bomen koelte geven tijdens warme dagen en regenwater makkelijker door de bodem kan infiltreren.’

Tags:
Afbeelding van Markus Distelrath via Pixabay

Slechts 1 procent van de 100.000 hectare aan bedrijventerreinen in Nederland is groen ingericht. Zonde, vindt Stimular, want als ondernemers hun bedrijfsterrein slim inrichten met bomen, struiken en planten voelen werknemers zich er beter thuis.

Een groene omgeving zorgt voor gezonde medewerkers. Zij gaan in een groene omgeving bijvoorbeeld sneller naar buiten in pauzes. Planten en groen in de werkomgeving zorgen voor hogere tevredenheid en creativiteit en verbeteren het concentratievermogen.

Vogels

Bedrijventerreinen bevinden zich vaak vlakbij natuurgebieden en zijn daarom bovendien kansrijke potentiële leefgebieden voor vogels . Een diverse, groene werkomgeving verhoogt de kwaliteit en leefbaarheid van bedrijventerreinen dus niet alleen voor het personeel, maar ook voor de natuur.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *