Wilo ontvangt opnieuw hoogste EcoVadis onderscheiding voor duurzaamheid

EcoVadis geeft de Wilo Groep voor het tweede jaar op rij een platina medaille voor hun inzet voor duurzaamheid. Slechts 1 procent van de 100.000 bedrijven die EcoVadis jaarlijks beoordeelt, krijgt deze hoogste onderscheiding.

Wilopark Construction Site September 2023

“Onze duurzaamheidsbelofte is geen loze kreet, het is een integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie”, licht Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Groep toe. “Het opnieuw winnen van de platina medaille bevestigt onze serieuze toewijding, zelfs in uitdagende tijden. We werken hard om onze duurzaamheids-doelen te bereiken. De EcoVadis-beoordeling is een bewijs dat wij hier succesbol in zijn.”

Wilo behaalde vooral goede resultaten in de milieucategorie van de duurzaamheidsbeoordeling. “Talrijke zeer uiteenlopende projecten en investeringen hebben tot uitzonderlijk goede resultaten geleid op dit gebied”, zegt CTO Georg Weber. Zo verminderde de Groep de afgelopen jaren haar CO2-uitstoot aanzienlijk. Inmiddels zijn al haar Europese productielocaties klimaatneutraal.

Het bedrijf voerde verbeteringen door in de rubriek inkoop. “Onze leveranciers moeten zich al jaren houden aan een uitgebreide gedragscode. Zij moeten zich inzetten voor milieubescherming en sociale normen naleven”, vervolgt Weber. Wilo levert nu een nog grotere bijdrage aan de duurzame toeleveringsketen met regelmatige audits en training van leveranciers. “We nemen verantwoordelijkheid – voor onze toeleveringsketen, voor milieubescherming en voor een duurzamere wereld in het algemeen”, vat Hermes samen.

De Wilo Groep werd vanaf 2019 door EcoVadis beoordeeld. Sindsdien boekten ze gestaag vooruitgang. In 2019 en 2020 behaalden ze zilver. In 2021 kregen ze goud van de beoordelingsinstantie. In 2022 en 2023 ontvingen ze uiteindelijk de hoogste onderscheiding: de platina medaille.

Contactgegevens
AdresRak 18
Postcode en plaats
1551 NA Westzaan
Telefoon088-9456000
E-mail
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *