Werkkleding aanmeten zonder passen

Mewa kan je binnenkort werk- en veiligheidskleding aanmeten zonder dat je hoeft te passen. Dit dankzij de AI-technologie van een Roemeense start-up.

Tags:

De technologie biedt de mogelijkheid om via een app de maten te optimaliseren bij het selecteren van werkkleding, beschermende kleding, veiligheidskleding en werkveiligheidsartikelen. In de nabije toekomst zal dit handmatige metingen en het nemen van lichaamsmaten op locatie vlotter en efficiënter laten verlopen. 

De procedure kan worden uitgevoerd met een smartphone of een offline apparaat. Je voert je lengte en je geslacht in. Daarna maak je twee lichaamsfoto’s, waarvan één frontaal en één in profiel, met de camera van je mobiele telefoon. Op basis van deze foto’s en met behulp van kunstmatige intelligentie, worden je exacte lichaamsmaten berekend, die meteen worden overgebracht naar de maatrasters van de Mewa-collecties.

De foto’s hoeven niet te worden opgeslagen; ze worden enkel gebruikt om meetpunten te identificeren. De gestandaardiseerde meting met meer dan 100 meetpunten is tot op 0,5 centimeter nauwkeurig. Na 30 seconden ontvangen gebruikers een maatadvies voor de geselecteerde collectie.

De scantechnologie wordt vanaf 2024 geïntegreerd in de digitale klantsystemen van Mewa.

Roemeense start-up

Mewa heeft een meerderheidsbelang verworven in de start-up Esenca Digital Workwear S.R.L. uit Roemenië. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van AI-ondersteunde scanprocessen om kledingmaten via de app te kunnen bepalen. Door de acquisitie breidt de textieldienstverlener zijn portfolio uit en verwerft het een langetermijn-partner op het gebied van digitale klantenservice. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *