Universiteit Twente krijgt Team Biosensing

Biosensing Team Twente (BTT) is vanaf dit jaar officieel een studententeam van de Universiteit Twente. De multidisciplinaire groep studenten ondersteunt het UT-team dat meedoet aan de internationale studentencompetitie SensUs, met als thema sensortechnologie voor gezondheid.

Tags:

Bij hun inspanningen om een baanbrekende biosensor te maken, maakt het team gebruik van de laboratoria en onderzoeksgroepen van het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie.

Samenwerking met industrie

De studenten ontwikkelen elk jaar een nieuw biosensingconcept en werken aan de ontwikkeling van een business case voor de vertaling naar de kliniek. Daarom werken de studenten samen met belanghebbenden, experts en bedrijven om een probleem te analyseren, de use case te begrijpen en een innovatieve oplossing voor te stellen.

Nu, met de oprichting van Biosensing Team Twente, openen zich nieuwe mogelijkheden voor samenwerking met de industrie. “We willen onze eerste industriële sponsors aantrekken met een strategische rol in het team en het ecosysteem”, zegt Thomas J. Martens, co-captain van het UT SensUs team, business team lead en medeoprichter van het nieuwe team.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *