TU Delft helpt YouTuber MasterMilo met bouw ‘looping auto’ (video)

Geplaatst door Maartje Henket

MasterMilo, een YouTuber die populair is bij jongeren door zijn creatieve autocreaties en stunts, bedacht een bizar concept voor een nieuwe video: een ritje maken in een looping auto. Een auto die ronddraait in een hoge stalen constructie en op 12 meter hoogte over de kop gaat. Om dit te kunnen realiseren, schakelde  hij de hulp in van de Delftse ingenieur Volkert van der Wijk.

Op basis van zijn nauwkeurige berekeningen en simulaties maakten Van der Wijk en MasterMilo samen een ontwerp voor een veilige en sterke constructie die de daarbij komende grote dynamische krachten – tot 5 g – aan kan.

MasterMilo wilde altijd al een auto bouwen die over de kop gaat. Maar hoe zorg je dat je met weinig materiaal een stevige constructie kunt maken die heftige dynamische krachten aankan en precies goed in balans is? Hoe hard moet de auto rijden om over de kop te kunnen gaan en hoe houd je dan de auto heel en gaande? Dit berekende Van der Wijk, expert op het gebied van het ontwerpen van bewegende en gebalanceerde mechanieken. In MasterMilo’s werkplaats in Baarle-Nassau zetten zij vervolgens samen de attractie in elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *