Strategische keuzes markeren groei Hoppenbrouwers Techniek (12%)

Hoppenbrouwers Techniek is in 2023 met 12% gegroeid, zo blijkt uit het jaarverslag. De technisch dienstverlener zette 350 miljoen om waarvan bijna 45 uit (vijf) overnames. Het bedrijf heeft een sterke groeiambitie en wil in 2030 1 miljard euro omzetten.

Hoppenbrouwers vindt ondanks de krapte op de arbeidsmarkt toch steeds nieuw personeel.

“In de huidige markt is schaalvergroting voor installatiebedrijven die willen meedoen, onontkoombaar”, aldus algemeen directeur Henny de Haas. “De snelle vooruitgang op het gebied van automatisering, digitalisering en duurzaamheid vormt een uitdaging voor veel kleine ondernemingen die proberen bij te blijven. Onze groeiambitie richt zich op een financieel stabiele positie in uiteenlopende disciplines, op verschillende markten en in alle regio’s.

“Onze stabiliteit wordt versterkt door een directieteam met de aanstelling van een CFO en onze Raad van Commissarissen die afgelopen jaar van start is gegaan. Dit biedt klanten, medewerkers en andere belanghebbenden nog meer zekerheid en resulteert bovendien in uitdagender opdrachten en kansen voor onze bijna 1850 medewerkers.”

Business units op landelijk niveau

Het bedrijf opereert steeds meer als landelijke speler. Daar waar de vestigingen eerder dominanter waren in de strategie, geeft de technisch dienstverlener nu meer de voorkeur aan het werken met business units die op landelijk niveau samenwerken en hun kennis delen. “Deze manier van werken hanteerden we al op het gebied van beveiliging en technisch beheer. Nu breiden we deze organisatorische aanpassing uit naar industriële automatisering en utiliteitsbouw, want techniek wordt steeds complexer. Ook sluiten we hierdoor nog beter aan bij de werkwijze en behoeftes van klanten die landelijk opereren. De kracht van het lokale houden we overigens wel, want de vestigingen blijven eindverantwoordelijk voor projecten”, aldus De Haas.

Ervaren technisch personeel en zij-instromers

Net als afgelopen jaren werd 2023 gedomineerd door een tekort aan gekwalificeerd personeel in de techniekbranche. Deze aanhoudende krapte in combinatie met de groei van Hoppenbrouwers maakt het belang van goed werkgeverschap en het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving belangrijker dan ooit. Het bedrijf is dan ook trots dat het dit jaar weer begon met erkenning ‘Top Employer’. “Deze waardering blijkt eveneens uit de vele sollicitaties die Hoppenbrouwers afgelopen jaar kreeg en de instroom van bijna 600 nieuwe medewerkers (200 door overnames en 400 door autonome groei)”, aldus De Haas. Opvallend is de groei in de aanname van ervaren technisch personeel en van zij-instromers die via verkorte leertrajecten voor een baan in de techniek kiezen.

Meer focus op autonome groei

Daar waar de aandacht afgelopen jaar vooral ging naar groei door overnames, zal autonome groei dit jaar weer meer focus krijgen. Verder wil de technisch dienstverlener zich nog breder verspreiden over het land. Dit betekent dat ze onder meer wil uitbreiden in de Randstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *