Schrijven op je tekentablet (video)

Het lijkt erop dat we binnenkort met pen kunnen schrijven op een tekentablet. Er is namelijk een algoritme ontwikkelt dat begrijpt dat een handgeschreven ‘n’ hetzelfde is als een getypte.

Tags:

De interface waarmee gebruikers kunnen schetsen en schrijven in computercode, is gemaakt door onderzoekers van Cornell University (VS).

In tegenstelling tot conventionele codering, die afhankelijk is van typen, stelt de interface, genaamd Notate, gebruikers van digitale notitieboekjes in staat om tekendoeken te openen en diagrammen te schrijven binnen lijnen van gedigitaliseerde computercode.

Volgens de ontwikkelaars wordt Notate aangedreven door een deep learning-model, dat een brug slaat tussen handgeschreven en tekstuele programmeercontexten. Met andere woorden, notatie in het handgeschreven diagram kan overeenkomen met tekstuele code. Verder kan Notate handgeschreven programmeersymbolen identificeren, zoals ‘n’, en ze vervolgens koppelen aan hun getypte equivalenten.

“Een systeem als dit zou geweldig zijn voor het schetsen van plots en grafieken die vervolgens samenwerken met tekstuele code”, legden de onderzoekers uit.

Het artikel, Notational Programming for Notebook Environments: A Case Study with Quantum Circuits, verschijnt op het ACM-symposium over gebruikersinterfacesoftware en -technologie.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *