Prins Castings & Forgings sluit aan bij Elcee

Prins Castings & Forgings sluit zich aan bij de Elcee Groep. Beide bedrijven leveren mechanische componenten en samenstellingen voor een breed scala van industrieën.

Foto: ELCEE Groep

Met technische kwaliteitscentra in Nederland, Polen & China, en magazijnen in Nederland, België, Denemarken, Polen, Zweden & China, kan de Elcee Groep zowel standaard als geëngineerde mechanische componenten en samenstellingen leveren. Met het assortiment van Prins, levert Elcee het volledige spectrum van giet- en smeedstukken van klein tot groot formaat en van licht tot zwaar gewicht in materialen van gietijzer tot roestvast staal.

De transactie met Prins vond gelijktijdig plaats met de overname van Elcee door Torqx Capital Partners.

Peter Fluitsma, CEO van Elcee : “Elcee, dat een eeuw geleden werd opgericht, heeft zich ontwikkeld tot een pan-Europese industriële leverancier die wordt gedreven door een actieve ‘buy-and-build’-strategie. In 2018 bestond Elcee uit negen afzonderlijke werkmaatschappijen die we hebben ontwikkeld tot een solide platform dat klaar is om de volgende fase van groei te faciliteren. Ik ben
erg blij dat Prins zich bij de Elcee -groep voegt, de werkmethoden lijken sterk op elkaar en ik verwacht een soepele integratie.”

Over Elcee

Elcee levert mission-critical geëngineerde en standaard mechanische componenten en assemblages aan productiebedrijven in Noordwest-Europa. Het bedrijf heeft 250 FTE en het hoofdkantoor is gevestigd in Dordrecht, Nederland met lokale verkoopkantoren in heel Europa en technische ondersteuningscentra in Nederland, Polen & China. Het bedrijf biedt in-huis engineeringondersteuning evenals kwaliteitscontrole en voorraadbeheer en bedient klanten in onder andere de transport en logistiek, machine- en apparatenbouw voor agri- & voedselverwerking, bouw en scheepsbouwindustrieën.

Over Prins

Prins is een leverancier van op maat gemaakte giet- en smeedstukken en helpt bij de engineering, het ontwerp en de kwaliteitscontrole. Het bedrijf heeft 50 FTE in dienst, het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort en er zijn vestigingen in China en India om de lokale activiteiten te ondersteunen. Prins is voorraadhouder van op maat gemaakte producten en bedient een verscheidenheid aan industrieën, waaronder railinfra-structuur, grondverzetmachines, commerciële voertuigen, bouw- en constructiemachines.

Contactgegevens
Postbus
Postbus 606
3300 AP DORDRECHT
AdresBurgermeester Van der Dussenstraat 800
Postcode en plaats
3316 LR Dordrecht
Telefoon078-6544777
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *